Chocolate Ice Cream

Ais krim cokolat ini mudah dibuat dan cepat

Bahan:
1 cawan susu segar
2 cawan whipping cream
1/2 cawan gula perang  (gula boleh dikurangkan ikut citarasa)
1/2 cawan milo (atau sebarang campuran minuman coklat kegemaran anda)
1 sudu besar madu lebah.

Cara membuatnya:
Campurkan kesemua bahan tersebut di dalam blender.
Blenderkan selama 5 minit.
Tuangkan ke dalam bekas dan bekukan selama 6 jam atau bergantung pada peti ais anda.

This entry was posted in recipe. Bookmark the permalink.

3 Responses to Chocolate Ice Cream

  1. syada cute says:

    mana mahu dapat ini whipping cream ???

  2. penawaralami says:

    selepas 10 jam dibekukan kami pun makanlah. Ini rasanya :-
    1. terlalu lemak, dicadangkan kurangkan whip cream dari dua ke satu cawan
    2. terlalu manis dicadangkan kurangkan gula atau tiada gula kerana coklat drink 3 in 1 tu pun dah cukup manis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s